Project Description

Antrenamente de grup

In aceasta categorie intra toate antrenamentele de Aerobic (Dance Aerobic, Elastic tone, HIIT, Functional Traning,Circuit training, Abs&butt, Step Aerobic) si Pilates.

AEROBIC

La aceasta ora vom face antrenamente cu ganterele, stepper-ul, elasticul de fitness, sau exercitii cu greutatea propriului corp. Incepem cu o incalzire, facem apoi exercitii de tip cardio dar si de tonifiere, terminam cu relaxarea. In timpul exercitiilor de aerobic ritmul cardiac creste optim, circulatia este intensificata in tot organismul, plamanii sunt stimulati, metabolismul este accelerat, arderile grasimilor sunt accelerate, iar prin procesul de transpiratie organismul este supus unui intens efect de detoxifiere. Studiile au demonstrat ca minim doua sedinte de aerobic pe saptamana imbunatatesc semnificativ performantele cardiace si tonusul vascular.
Alte beneficii ale aerobicului:
– creste imunitatea
– se imbunatateste respiratia, reprezentand o buna alegere si pentru fumatori;
– se dezvolta motricitatea si performantele musculare;
– combate stresul emotional si cotidian si, de asemenea, ajuta la tratarea depresiei (sportul este unul dintre antidepresivele nemedicamentoase cel mai frecvent recomandate in combaterea stresului si depresiei);
– creste buna dispozitie, prin eliberarea in sange a unor substante chimice sintetizate la nivelul creierului, numite endorfine sau „hormonii fericirii”;
– creste forta musculara si intareste sistemul osos (scade riscul aparitiei osteoporozei si al fracturilor )
– imbunatateste circulatia periferica (mai ales in randul persoanelor care au insuficienta ciculatorie cronica)
– ajuta la pastrarea unei greutati corporale corespunzatoare
– previne diabetul zaharat
– femeile sunt protejate si de cancerul mamar, procentul scaderii riscului ar fi de 20- 30%

PILATES

Acesta este considerat un sistem ideal, care implica atat corpul cat si mintea, exercitiile par simple, insa muschii se antreneaza, lucreaza intens si este foarte dificil sa lucrezi simultan mai multe grupe musculare. Concentrarea pentru a pastra anumite pozitii si a lucra numai anumiti muschi asigura persoana care le face ca va deveni mai puternica, va ajuta la arderea mult mai multor calorii si va tonifia corpul. Pilates-ul te scapa de stres, iti da un sentiment general de bine, ai mai multa energie si dezvolti abilitati mentale deosebite. Exercitiile se executa lent, cu accent pe constientizarea tuturor miscarilor si a respiratiei, reducand presiunea din coloana vertebrală, fapt ce ajută si la îmbunătăţirea posturii.

CONTACTEAZA-MA